Meseház Óvoda - Eszterlánc Tagóvoda
Bemutatkozás

Óvodánk neve Meseház Óvoda Egységes Óvoda Bölcsőde Eszterlánc Tagóvoda. A név kötelez,ezért láncként kovácsolja össze gyerek-gyerek, felnőtt-gyerek és felnőtt-felnőtt kapcsolatát.
Programunk egyediségét az adja, hogy a természeti környezetre figyelve a jeles napok számbavételével tervezzük mindennapjainkat. Az évszakokat átszövik a népszokások, néphagyományok közelsége és hisszük, hogy értékközvetítő erejével jelentős lépést teszünk a gyerekek nevelése szempontjából.
Nevelő munkánk tartalmát a néphagyomány ápolása gazdagítja. Több éve gyűjtjük falunkban, megyénkben az élő néphagyományainkat, és tudatosan törekszünk arra, hogy ünnepekké formálva beleszőjük nevelő munkánk folyamatába. Természetes anyagokkal és változatos technikákkal ismertetjük meg gyermekeinket, törekszünk arra, hogy a népszokások és hagyományok értékeit megőrizzük. Ünnepeink ismétlődése biztonságot ad három éven át, hiszen minden évben visszatér és a közös élmény örömteli erejével hat, erős érzelmi átéléssel erősíti közösségünket.
Tudatosan tervezzük óvodánk küllemét, lelkesen, lendülettel éljük mindennapjainkat, nagyon hiszünk a gyermek fejleszthetőségében, valljuk, hogy minden gyerek egyedi és megismételhetetlen. Segítjük a gyerekek életkorának megfelelő életritmus kialakítását.
Célunk és egyben küldetésünk, hogy óvodánk a boldog gyermekkor szigete legyen és ezért felelősséget vállalunk. Törekszünk arra, hogy óvodánk működése a jelen és jövő kihívásainak megfeleljen.
Bejelentkezés

video